Hoofdstraat 45
5757 AK  Liessel

Kennismakingsgesprek

Ik start al mijn mediationtrajecten met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Zo kunnen jullie kennis met mij maken en kan ik jullie alle benodigde informatie verstrekken met betrekking tot mediation en mijn persoonlijke werkwijze. En ook zullen we de meest dringende onderwerpen alvast bespreken om rust te creëren. Het is belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben bij mij voordat we starten. Jullie kunnen aan het einde van het intakegesprek aangeven of jullie met mij verder willen.

De mediation

Tijdens het mediationtraject komen alle benodigde onderwerpen aan bod. Ik start altijd met afspraken over de kinderen omdat ik dat het belangrijkste onderwerp van de echtscheiding vind. Zo gaan we aan de slag met het ouderschapsplan waarin afspraken gemaakt worden over de gezagsregeling, kinderalimentatie en informatieregeling. Daarna komt het vermogen, de woning en inboedel, partneralimentatie en pensioenen aan de orde. Ik stel een convenant op waarin de afspraken worden vastgelegd.

Stukken naar rechtbank en naar de gemeente

Nadat alle stukken zijn ondertekend worden ze door mij naar de Rechtbank gestuurd. Jullie hoeven niet naar de Rechtbank omdat er overeenstemming is over alle documenten. Zodra de Rechtbank de stukken heeft ontvangen zal zij een beschikking opstellen. Die beschikking moet worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Vanaf dat moment zijn jullie definitief gescheiden.

Ik begeleid jullie scheiding van het begin (intake) tot het einde (inschrijving bij de gemeente).

Mijn doel is om samen met jullie tot duurzame afspraken te komen, waar jullie vele jaren later ook nog tevreden mee zijn.